SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

smazenie na oleju

Czy chodziło Ci o: "smażenie na oleju"?

  • ja polecam cos takiego: piers z kurczaka mąka czosnek granulowany przyprawa grilowa pikantna olej woda kostka rosolowe (warzywne lub drobiowe ew. grzybowe) sól i pieprz ryz Zaczynamy Pierwsza rzecza jaka trzeba zrobic to dokladnie umyć pierś z kurczaka Faza druga Pierś tniemy w kostkeczkę o wielkosci 2cm x 2cm x 2cm lub w paseczki o grubosci ok [...]

    Odpowiedzi: 83 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-10-21 19:01:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co robicie żeby kurczak nie był suchy?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
    PRO

    A dlaczego smażenie nie jest dobre?Mimo że bez oleju, panierek. Właśnie jak tak robię mięso nie jest suche, co da się zjeść, bo od takiego soczyście suchego to po prostu nie mogę na kurczaka patrzeć

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-01 14:31:44 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Jak poradzic sobie z glodem na redukcji?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Dobra to już postępy..Mix warzyw niech będzie, brokuły to już rewelacja.. W cale nie musisz na parze, robisz jakąś potrawę to od razu wrzuć rozdrobnionego brokuła (na małe kawałki wielkości połowy kciuka) albo inne warzywa nawet gotowe mrożonki i duś od początku, albo smaż na łyżeczce rzepaku z innymi produktami. Aromaty przejdą się nawzajem a pod [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 7431 Data: 2018-03-25 21:00:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pytanie odnośnie do tego, jak gotować, piec, czy smażyć jest mocno ogólne. Ciężko jest jednoznacznie odpowiedzieć na tak bardzo ogólne pytanie. W tym celu po prostu warto nauczyć się podstaw obróbki termicznej pożywienia. Istotne jest to: - co smażymy, - na jakim tłuszczu, - na jakiej patelni. - na jakim ogniu, - jak długo. Czynników decydujących [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 4639 Data: 2018-03-15 10:27:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Uzupełnianie kcal tłuszczami - orzechy, oleje.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Zależy co już w tym dniu masz jakie źródła tłuszczy. Najczęściej będą to żółtka jaj, masło klarowne (smażenie) i czasami wpadnie wieprzowina (drób i wołowina czy chuda ryba to znikome ilości T). + 1g Omegi 3 z supli. Jeśli będę miał akurat ochotę na orzechy to już oleju nie będę pił w tym dniu zapewne. W takim układzie które oleje? Lniany? [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 7267 Data: 2018-03-24 22:30:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Dobrze wykonane smażenie nie wpływa negatywnie na trawienie. Jest to błędne przekonanie wynikające z tego, że jak smażymy, to oznacza to zazwyczaj dodatek oleju słonecznikowego i mięso pływające w nim w panierce.

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 3653 Data: 2018-06-16 10:31:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Troszke o diecie :-D

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ABC Diety 1. Bogate w błonnik węglowodany pomogą oszukać głód. Zawarte w płatkach, kaszach, w chlebie pełnoziarnistym, roślinach strączkowych sprawiają, że nie czujesz się stale głodna. Takiej roli nie odgrywa tłuszcz - dopóki go nie strawisz, nie czujesz się syta. Pokarmy zawierające węglowodany ( nie tylko produkty zbożowe, lecz również owoce), [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 10940 Data: 2005-06-21 04:11:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TŁUSZCZE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Przepraszam za odkopanie tematu, ale mam problem z tłuszczami. W mojej diecie, zgodnie z zaleceniami dietetyka jest dużo tłuszczów (ok 170g dziennie). Nie narzekam oczywiście bo lubię jeść tłusto:) Korzystam ze smalcu, masła klarowanego, oleju kokosowego, oliwy z oliwek. Dołożę jeszcze olej lniany. Moje pytanie dotyczy smażenia - sporo smażę, bo [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-07 12:06:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [BLOG] Dziennik faftaqa Vol. 2

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    mateusz.a - najlepsza opcja to parowanie, ale nie każdemu takie dania smakują ;-) Ja podsmażam (na oliwie najczęsciej lub maśle klarowanym lub oleju kokosowym) inastępnie duszę lub piekę. Teoretycznie lepsze jest pieczenie (ale w praktcye - takie w folii) niż smażenie choć wiele zalezy od tego jak zmienia się poddawany obróbce produkt. Jeśli [...]

    Odpowiedzi: 3599 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-03-29 22:46:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • oliwa z oliwek --co warto wiedzieć

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Unikaj tluszczow w okolicy treningu. Reszta posilkow moze zawierac po rowno. Smazenie nie jest zalecane, ale jezeli krotko smazysz np piers, rybe czy jajecznice nie bedzie mialo wiekszego znaczenia na czym pod wzgledem utlenienia. Ew. pod wzgledem dostarczenia duzych ilosci n-6 w oleju slonecznikowym cyz z pestek winogron, wiec tych bym unikal.

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-02 18:07:22 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Łopatkę ze śliwkami robiłeś jak schab ze śliwką?? A zwyczajnie :-) Zrobiłem w niej dziurę i wepchałem garść śliwek :-) Potem zawinąłem w rękaw i wsadziłem do piekarnika na 45 minut w 150 st. Po wyłączeniu piekarnika siedziało całą noc i stygło sobie. Rozpływa się w ustach. MaGor, a co sądzisz o oleju rzepakowym?? Niby lepszy od oliwy z oliwek.. [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-30 21:18:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • smazenie to na loju,oleju kokoswym,smalcu oliwa z owleik tylko do krotko trwaelj obrobki termicznej

    Odpowiedzi: 66 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-12-07 11:04:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków:1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]

    Odpowiedzi: 117 Ilość wyświetleń: 14693 Data: 2007-09-21 11:43:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Panowie, a jak robić frytki żeby takie tłuste nie były? Na blachę, oblać oliwą i do piekarnika? nie przychodzi mi do głowy jakiś inny, lepszy sposób. Możesz w taki sposób jak napisałeś, ale możesz też wsypać najpierw pokrojone ziemniaki do miski, przyprawić (jeśli chcesz) i dodać tak z dwie łyżki oleju, w zależności od ilości i trochę mieszasz. [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-08-26 14:39:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A ja chciałam zapytać o smażenie ryb. Dla mnie pyszna rybka, to taka z patelni, smażona w głębokim oleju :) Ponieważ jednak olej odpada, to czy macie jakieś sprawdzone przepisy na rybę w podobnym wydaniu? No wiadomo, smażenie w głębokim tłuszczu do najlepszych nie należy. Ja osobiście uwielbiam rybę pieczoną. Mam póki co, dwa ulubione patenty: 1. [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-21 17:45:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] lub większą porcję kaszy, ryżu i włala :-) w zwiazku z tym, ze dziecie stwierdzilo, ze chce byc moja przyjaciolka i do 22.30 mialo ten problem zanim zasnelo, to piardlo smazenie halibuta, a co za tym idzie rano pakowalam surowego i "sie mi wzielo" na wage 250 g, a nie 200 stad plany zostaly lekko zmienione pod katem wiekszej ilosci tluszczu [...]

    Odpowiedzi: 1004 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-04-01 11:23:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • U mnie prowansalskie, jakiś mix przypraw kuchni włoskiej, pieprz cayenne i przyprawa do kury. Do wieprzowiny smażonej na smalcu lubię dodać czosnek pod warunkiem, że się z domu nie ruszam bo wtedy czuć, że hej %-) Ale cóż, dzisiaj bez oleju lnianego sobie pojem...matka zużyła ostatnie AŻ 50g lnianego do...smażenia placków. Kuźwa, na [...]

    Odpowiedzi: 6321 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-08-09 10:07:23 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Olej lniany z zimnego tłoczenia (budwigowy) pijemy z mężem codziennie po łyżce dla uzupełnienia diety w kwasy Omega-3 celem m.in. podniesienia odporności (wprawdzie DHA i EPA z nich będzie niewiele ale jednak). Do smażenia używamy oleju rzepakowego (głównie tłuszcze nasycone) lub oliwy z oliwek jeśli to jest krótkie smażenie np. jajka. Co do [...]

    Odpowiedzi: 2156 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-27 21:28:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rytuał Przejścia by nieraz

    Post
    Po 35 roku życia

    @nieraz-Do kanapek gotowany kurak zamiast wędliny, mniej oleju lnianego, żadnego smażenia. Każdy ma jakieś ulubione mięso. Ten kurczak jesz bo lubisz czy tak wypada bo piszą w internecie. Moim zdaniem lepsze i zdrowsze mięso to wołowina,wieprzowina ,baranina ewentualnie z drobiu indyk. Jesz kurczaki będziesz wyglądał jak kurczak czyli cienki jak [...]

    Odpowiedzi: 3050 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-25 14:16:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Panda: codziennie DT! 20/69/152/175 /275

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    Michał - a kto mi dzisiaj powiedział "tak mnie bolą przedramiona, że ledwo trzymam kierownicę?" %-) Diable Ty, pewnie będziesz mówił, że to po dociskach, ale dobrze wiemy, że w domu stosowałeś zasadę wstępnego zmęczenia mięśnia! Shitman- no jasne, dla mnie robić to, to jak oddychać. Zapominam o tym w wypiskach, sory :-( ŚRODA, DT Waga- 99,7 kg. [...]

    Odpowiedzi: 2864 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-10 01:12:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)